Tallinn, een inspirerende stad!

| | Tallinn, een inspirerende stad!

Tallinn, een inspirerende stad!

Naast het interieuradvies aan klanten die onze winkel bezoeken, geven wij ook advies aan bedrijven. Van zowel de particulier klant, als van de zakelijke klant wordt verwacht dat wij met vernieuwende ideeën en oplossingen komen. In de blog van 12 mei is het onderwerp inspiratie al genoemd. Waar worden wij door geïnspireerd, hoe komen wij tot nieuwe ideeën?

Inside wonen en meer werkt samen met een aantal bedrijven in Groningen. Om onszelf en elkaar te inspireren en de samenwerking te verdiepen zijn wij samen met de medewerkers van MACG en Extenzo afgereisd naar Tallinn, de hoofdstad van Estland.

De vlucht vanaf Eelde verliep met hobbels en bobbels, wat betekende dat wij niet direct door konden vliegen naar Tallinn, maar moesten overnachten in het Clarion Hotel in Kopenhagen. Buiten het feit om dat we een beetje baalden en moe waren, werden wij meteen geïnspireerd door de prachtige stijlvolle lobby en de mooi ingerichte kamers.

Via Stockholm zijn wij de volgende dag geland in Tallinn. Onze eerste impressies van Tallinn, vanuit een taxibusje, waren nog mooier dan verwacht, we waren direct onder de indruk van deze bijzondere stad. Ons hotel bleek ook nog eens midden in de stad te liggen, dichtbij het Stadhuisplein, waarbij wij het idee kregen dat we in de Middeleeuwen beland waren. Overal zagen we kerkjes, torens, oude muren, gevels en straatjes, erg sfeervol allemaal.

Eenmaal binnen in het Telegraaf Hotel kregen we acuut het wouw-gevoel, een prachtige inrichting kwam ons tegemoet. Klassiek ingericht met moderne elementen, passend bij het prachtige oude pand.

Direct de eerste avond hebben genoten van een fietstour door de stad onder leiding van een zeer kundige gids, die overdag werkzaam is bij het Eesti Architektuurimuseum in Tallinn. Met hem bezochten wij de wijk Rotermann waar wij genoten van de architectonische hoogstandjes van deze mooie stad.

Uiteraard hebben wij de binnenstad van Tallinn in z’n geheel afgestruind en vele leuke winkels bezocht waaronder het Katariina Gild, waar 14 kunstenaars zich hebben verzameld om hun prachtige creaties te verkopen in een prachtig pand.

Kortom, de inspiratiereis naar Tallinn was een succes en een aanrader voor iedereen! Vliegend vanaf Eelde bereik je Tallinn binnen 3,5 uur, dus dat is prima te doen.

Door | 2017-07-14T16:14:01+00:00 14 juli 2017|Inspiratie|0 Reacties

Geef een reactie