Lidewij Edelkort

| | Lidewij Edelkort

Lidewij Edelkort

Lidewij Edelkoort is dé trend goeroe van de wereld. Zij analyseert veranderingen en trends in onze maatschappij en zet deze om naar interessante trendreports.

Lidewij Edelkoort (Wageningen, 1950) is een voorspeller en onderzoeker van nieuwe trends. Ze studeerde mode en ontwerp aan de Kunstacademie van Arnhem.
In 1971 begon Edelkoort als modecoördinator en styliste bij De Bijenkorf. Daar viel ze op door haar vermogen de koopwensen van klanten voor het volgende seizoen te voorspellen. Na vier jaar vertrok ze naar Parijs, waar ze het adviesbureau Trend Union voor mode en schoonheidsproducten begon. Haar eigen bedrijf Studio Edelkoort richtte ze op in 1991. In 1993 richtte ze de organisatie Heartwear op waarmee ze kledingproducenten uit ontwikkelingslanden probeert op de Westerse markt te krijgen. Van 1999 tot 2008 was ze voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven. Bron: Wikipedia

Welke kleuren worden in 2018 een trend in het interieur?
Volgens Lidewij Edelkoort wordt bruin het nieuwe zwart en is wit is de kleur die in alle paletten terugkomt, al is het soms slechts als accentkleur. Wit dus, en bruin in al zijn verschijningsvormen.

Blauw blijft, en wordt ook ‘vloekend’ bij elkaar en andere kleuren gebruikt. Er is veel groen en oranjerood; geel en roze worden vooral als accentkleuren gebruikt. Daarnaast ziet Lidewij een voorzichtige terugkeer van (lavendel)paars en celadon, zacht zeegroen. Maar vooral natuurlijke kleuren zijn blijvend bijvoorbeeld die van ongeverfde wol, direct van schaap of kameel, of van touw.

Ronde vormen
Daarnaast zullen de cirkels en ronde vormen belangrijk worden in het interieur. De ronde tafel maakt zijn rentree. Gebogen hout en rotan zien we veel terug in meubelcollecties, evenals andere gevlochten vezels. Nog steeds opvallend veel steen, en heel compacte materialen. Decoratie is summier, al is materiaalbewerking wel belangrijk.

Vakmanschap
Handwerk staat nog steeds volop in de belangstelling, en wordt steeds meer ‘premium’ in 2018. Mensen kiezen bewust voor één mooi stuk dat met zorg en vakmanschap gemaakt is. De revival van handgemaakte stukken heeft er ook voor gezorgd dat er weer wordt geïnvesteerd in het behouden van technieken. Jonge ontwerpers en makers beheersen oude (en nieuwe!) ambachten steeds meer, en gaan hier ook volop mee experimenteren.

Wilt u meer over Lidewij Edelkoort en haar trendvoorspellingen lezen, kijk dan eens op Stylink.nl!

Door | 2017-09-07T17:41:57+00:00 7 september 2017|Geen categorie|0 Reacties

Geef een reactie