Hoe kijk jij in je kledingkast?

| | Hoe kijk jij in je kledingkast?

Hoe kijk jij in je kledingkast?

We besteden jaarlijks veel geld aan onze kleding, maar regelmatig horen wij in de winkel: ‘ik heb niets om aan te trekken’ of ‘niets staat mij’. Hoe zit dat nu precies?

Als we ons zelfverzekerd voelen, lopen we rechtop en bewegen soepel. Als we niet zeker van onszelf zijn, kleden wij ons minder opvallend, dan gedragen wij ons meer terug getrokken en . . . kunnen wij niets vinden in onze kast! Het is belangrijk om kleding te kiezen die kan bijdragen aan de invulling van de dag. Afhankelijk of je moet werken, of je op visite gaat bij een vriendin, of boodschappen gaat doen, ga je jezelf kleding naar wat het beste past bij de activiteit die je gaat doen.

Voor veel mensen is hun kledingstijl onderdeel van wie ze zijn. Het geeft hun persoonlijkheid weer. Jezelf goed kleden is belangrijk voor je mentale gesteldheid. Vaak voel je jezelf mooier en zelfverzekerder in mooie kleding.

Onze tip is dan ook, zit je niet lekker in je vel, niet voor makkelijke kleding te kiezen, maar jezelf even de tijd te geven om kleding te kiezen waarbij je goed voor de dag komt. Hiermee overtref je je humeur en zul je merken dat je beter en zelfverzekerder voelt.

Welke soorten kleding heb je eigenlijk nodig?

Basiskleding

Onder basiskleding verstaan we een goede spijkerbroek, t-shirts, blouses, vesten en truien in uniekleuren. Basiskleding kun je ophalen door te combineren met eyecatchers.

Eyecatchers

Dit zijn kledingstukken die een combinatie net eventjes af maken. Bijvoorbeeld een mooi colbert of jasje. Of een mooie passende rok in een apart stofje, waar een basic blouse weer goed op past.

Accessoires

Investeren in goede accessoires is nooit zonde van je geld. Een paar goede accessoires zoals een mooie ketting, flitsende tas, een passende riem, een stoer horloge of een hip schoentje, maakt iedere outfit af. Het hoeven niet altijd uitgesproken accessoires te zijn, een eenvoudige armband kan al net dat extra’s geven wat je outfit nodig heeft.

Pasvorm

Ieder vrouwenlichaam is anders . . . maar dat wisten wij al. Hoe kleding valt hangt dus af van je vorm en je lengte.

Daarnaast is een goed passend ondergoed een must. Het vaak doorslaggevend of een rok of jurkje je goed staat. Je kunt kiezen voor shapewear maar ook voor naadloos ondergoed wat niet snijd en mooi aansluit. Een goede bh is ook geen overbodige luxe. Gespecialiseerde lingeriewinkels kunnen goed advies geven over je bh-maat.

Zoek eens op internet naar goede tips! www.momambiton.nl geeft bijvoorbeeld goede tips.

Door | 2017-08-02T12:53:23+00:00 2 augustus 2017|Damesmode|3 Reacties

3 Reacties

 1. Lauren de Bruijn 23 augustus 2017 om 15:56 - Antwoorden

  Nuttige tips! Ik heb een “zandloper” en gelukkig past bijna alles bij mij. Ik ga volledig akkoord met de verklaring dat er basiskledingstukken in je kast moeten zijn die je leuk met eyecatchers zal kunnen combineren. Ik ben op zoek naar een mooi jurkje als een basis en ik wil iets met een gordel om mijn middel te vertonen. Hopelijk zal ik iets leuks kunnen vinden!

  • Astrid Mink 25 augustus 2017 om 14:52 - Antwoorden

   Dankjewel Lauren voor je reactie! Veel succes bij het vinden van ‘dat ene’ goede basisjurkje.

   Groet,
   Elly, Saskia, Alma & Astrid

 2. Miranda 7 november 2017 om 23:21 - Antwoorden

  Helemaal eens met dit artikel en bovenstaande opmerkingen. Fashion, Kleding, haar en sieraden zijn toch wel het belangrijkst. Wanneer ik me goed kleed dan voel ik me goed en dan straal ik dat ook uit. En hierdoor zit ik beter in me vel en presteer ik beter op werk!

Geef een reactie